Dia internacional de la biodiversitat

El 22 de maig se celebra el Dia Internacional de la Biodiversitat, una data que cerca sensibilitzar la població mundial sobre la importància de preservar la varietat d’espècies i ecosistemes del planeta.

Aquest any destaca la importància de la biodiversitat per a la qualitat de l’aire que respirem. La biodiversitat és essencial per mantenir els serveis ecosistèmics que ens proporcionen aire net, aigua potable i aliments, entre d’altres. Tot i això, la biodiversitat està amenaçada per l’activitat humana, i la qualitat de l’aire és una de les afectades. La contaminació de l’aire és una de les causes principals de mort a tot el món i està relacionada amb l’emissió de gasos d’efecte hivernacle, la crema de combustibles fòssils i la desforestació, entre d’altres.

És necessari prendre mesures urgents per protegir la biodiversitat i garantir una qualitat de l’aire saludable per a tothom. Això implica, entre d’altres, millorar la nostra gestió de xarxes de vigilància de qualitat de l’aire, sens dubte una de les eines més poderoses que tenim per al control ambiental. Les xarxes requereixen un seguiment tècnic diari. Per això, a MCV planifiquem les intervencions i elaborem informes periòdics. Podem fer la gestió de la totalitat de les xarxes o de part, en funció de les necessitats de cada client.

El Dia Internacional de la Biodiversitat és una oportunitat per recordar la importància de la biodiversitat en la qualitat de l’aire que respirem i la necessitat de protegir-la. La preservació de la biodiversitat és fonamental per garantir un futur sostenible i una bona qualitat de vida per a tothom.