Dones pels núvols: Joanne Gerould Simpson

En la dècada de 1940, la idea que una dona obtingués un títol universitari era bastant inusual en el món acadèmic. No obstant això, gràcies al seu talent excepcional i determinació incansable, Joanne Gerould (els EUA, 1923-2010) va aconseguir obrir-se camí en l’àmbit acadèmic i es va convertir en la primera dona a obtenir el títol de Meteorologia en 1949.

Entre els seus assoliments acadèmics destacats es troben les seves estades en la Universitat de Nova York, l’Institut de Tecnologia d’Illinois, la Institució Oceanogràfica Woods Hole, la Universitat de Califòrnia a Los Angeles (UCLA), l’Administració de Serveis Ambientals per Satèl·lit (ESSA), l’Administració Nacional Oceànica i Atmosfèrica (NOAA) i la Universitat de Virgínia.

Gràcies a la seva destacada labor, Joanne va rebre nombrosos reconeixements, com el Premi Melsinger de la Societat Meteorològica Estatunidenca (AMS) o la Medalla de Recerca Carl-*Gustaf Rossby de la AMS, per les seves “contribucions excepcionals a la comprensió de l’estructura de l’atmosfera per part de la humanitat”.

El seu llegat perdurarà com un far d’inspiració per a les dones en la ciència i la meteorologia.